top of page
  • Eva

ZORG VOOR EEN VEROUDERDE HUID. WELKE INGREDIENTEN MOETEN ER ZIJN IN COSMETICA?

Bijgewerkt op: 23 dec. 2020


Waarom heeft een ​​verouderende huid speciale schoonheidsproducten nodig, wat moet er in hun samenstelling zitten en wat voor soort verzorging kun je kiezen - we zullen dat in dit artikel bespreken.

Vandaag hebben we het dus niet over mooie creme-potjes, maar over hun inhoud.In de jongere jaren lijkt het bijna alsof iedere crème de oplossing is voor alle huidproblemen. En na 35 jaar realiseren veel mensen zich dat de huid er één is voor het hele leven en dat je, om zijn jeugd en schoonheid te behouden, een product nodig hebt dat echt werkt. Cosmetica tegen veroudering bevat ingrediënten die vooral nuttig zijn voor de rijpere huid.


Ik wil graag dat mijn eigen huid mooi is. Daarom probeer ik hierover wetenschappelijke gegevens en aanbevelingen van dermatologen te verzamelen.


Naarmate we ouder worden, veranderen de doelstellingen van huidverzorging van cosmetisch naar therapeutisch en preventief. Dit komt doordat het huid al niet meer over zijn eigen middelen beschikt om de elasticiteit te behouden. Reiniging, hydratatie en bescherming tegen de zon zijn essentieel voor elke huid. Maar er zijn extra componenten die puntsgewijs nodig zijn voor verschillende onderdelen ervan.

Of het mogelijk is om cosmetica te gebruiken die op de leeftijd van 30-35 jaar zijn gemarkeerd als anti-age, is een zeer relevante vraag in het tijdperk van high-tech technologieen. Dermatologen geloven dit: als je op 35-jarige leeftijd een gezonde huid hebt - met een mooie toon, zonder ouderdomsvlekken en zichtbare rimpels, dan is er anti-aging cosmetica niet nodig.


Maar op de leeftijd van 40-45 jaar moeten de processen die in de huid plaatsvinden al gecorrigeerd worden. Zou ik uitleggen waarom.


  • De belangrijkste reden voor de eerste rimpels en verlies van huidelasticiteit is een gebrek aan collageen, elastine en hyaluronzuur (na de 20e verjaardag begint de productie ervan in het lichaam geleidelijk af te nemen).


  • Hoe ouder we worden, hoe meer eiwitten en hyaluronzuur worden vernietigd en hoe minder ze worden gesynthetiseerd.


  • Tegelijkertijd verliest de huid haar beschermende eigenschappen en wordt ze gevoeliger voor agressieve factoren.


Dus, welke ingredienten moeten er zijn?


  • Peptiden zijn proteïnefragmenten en zijn opgemaakt uit aminozuren. Er zijn honderden peptiden en elke specifieke peptide wordt door een combinatie aminozuren gevormd. En als peptiden op een bepaalde manier gecombineerd worden, dan ontstaan er bepaalde proteïnes. Je huid wordt opgebouwd uit proteïne, de belangrijkste bouwstenen van je huid. Als je huid geen peptiden zou bevatten, dan zou je huid minder stevig zijn, zou je rimpels hebben, is je huidtextuur anders en zal je huid niet zo veerkrachtig en sterk zijn.


Bijvoorbeeld een schuimend serum met een peptidecomplex MEDI-PEEL VOLUME 9

Lees meer

Enals je een product hebt met een complex van peptiden met toevoeging van groeifactoren, dan heb je een intense anti-aging.


  • Langdurige en / of koude fermentatie van plantenextracten helpt om de grootte van de moleculen van stoffen te verkleinen - zodat ze gemakkelijker de huid binnendringen en er daarom efficiënter in werken.

Bijvoorbeeld zo'n luxe crème line gemaakt van een enorme hoeveelheid gefermenteerde extracten. Lees meer


  • Retinol is op dit moment een van de weinige, bijna het enige ingrediënt waarvan het anti-aging effect op de huid wetenschappelijk en experimenteel is bewezen. Het verjongt de huid en heeft bij verstandig gebruik weinig nadelen. Aziatische retinolproducten verschillen aanzienlijk van Europese. Ze zijn wat minder krachtig en kunnen in feite allemaal in de zomer worden gebruikt. Ze werken perfect, volgens het principe - je moet wachten op het resultaat, maar die zal erg lang duren.  • Chitosan is een volledig uniek en natuurlijk ingrediënt dat nog niet kunstmatig gemaakt kan woorden. Het vertraagt ​​het verouderingsproces. De kwaliteit van de verwerking is hier erg belangrijk - hoe beter het wordt schoongemaakt, hoe duurder produkt is. Daarom raad ik ten eerste aan om een ​​pot ter waarde van 15 euro met een enorme en heldere inscriptie "CHITOSAN" op de plank achter te laten voor meer goedgelovige dame's.

Voorbeeld DA99 Home Esthetic Anti Wrinkle Lifting Program is een werkelijk uniek op chitosan gebaseerd anti-aging liftingsproduct.
  • Idebenone is de nieuwste antioxidant met een sterk anti-aging effect. Studies hebben aangetoond dat idebenone 4 keer effectiever is dan vitamine C en 10 keer intenser dan co-enzym Q10. Idebenone verbetert de huidtextuur, verzacht rimpels, hydrateert en egaliseert de teint.

Lees meer  • Niacinamide, voor de ouder wordende huid, evenals een huid met overvloedige pigmentatie, is het in grote hoeveelheden in producten nodig. Als dit ingrediënt ergens aan het einde van de compositie staat, moet u in deze tool niet rekenen op het anti-verouderings- en antipigmenterende effect van dit ingrediënt.

115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page