top of page
  • Eva

Peeling voor het gezicht The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - mijn ervaring

Bijgewerkt op: 28 dec. 2020

Verheldert, egaliseert, verwijdert ontstekingen. Hoe aan te brengen zonder de huid te beschadigen? Hoe lang moet je wachten op het resultaat?


The Ordinary is een budgetmerk van Canadese oorsprong. produkten van dit merk bevatten maximaal 5 actieve ingrediënten (vaker zijn er 1 of 2 ingredienten) in een werkende concentratie.

Dit bedrijf maakt uitstekende werkende serums en veel producten met zuren, die bekend staan ​​om hun eenvoudige maar effectieve samenstelling, veelzijdigheid en effectiviteit bij het omgaan met een specifiek huid probleem. Ja, bijna iedereen heeft gehoord over The Ordinary, velen hebben het geprobeerd, sommigen kopen hun favoriete product herhaaldelijk, net zoals ik.


The Ordinary is een merk van Deciem.

Ze maken producten met eenvoudige formuleringen. Test niets op dieren. Alle producten zijn vrij van parabenen, sulfaten, dierlijke oliën, teerpigmenten, steenkool, formaldehyde, oxybenzone.


Fabrikant belooft:

  • exfolieert het huid en reinigt de poriën diep;

  • vermindert huiduitslag en normaliseert de activiteit van de talgklieren;

  • stimuleert celregeneratie,

  • verheldert de teint,

  • maakt huid glad;

  • verhoogt de stevigheid en elasticiteit, waardoor de diepte van rimpels zichtbaar wordt verminderd.


Een paar woorden over het product van de fabrikant: AHA 30% + BHA 2% peelingoplossing - zuurpeeling bevat

  • α-hydroxyzuren (glycolzuur, melkzuur, wijnzuur, citroenzuur) en

  • β-hydroxyzuren (salicylzuur).


Dankzij deze combinatie kunnen veel huidproblemen, zoals ouderdomsvlekken, rimpels en talgproductie (wat vooral merkbaar is op de vette huid) worden verminderd. Er zijn middelen aan het product toegevoegd om irritatie door zure peelings te verminderen. Deze stoffen zijn

  • sap van aloëblaadjes

  • en Tasmaanse peper-extract

De peeling bevat ook hyaluronzuur in de vorm van een kruispolymeer en vitamine B5 ter ondersteuning van de regeneratie van de huid. Aangevuld met wortelwortelextract, dat antioxiderende eigenschappen heeft.


De samenstelling van The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution ziet er als volgt uit:


Glycolic Acid, Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Water, Sodium Hydroxide, Daucus Carota Sativa Extract, Propanediol, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Potassium Citrate, Lactic Acid, Tartaric Acid, Citric Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Glycerin, Pentylene Glycol, Xanthan Gum, Polysorbate 20, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.


Deze peeling bevat geen

  • alcohol,

  • siliconen

  • of oliën.


Het is ook belangrijk dat het product volledig veganistisch is.




De peeling bevat heel veel zuren. Dat zijn er 32%.

Nu zal ik een paar woorden zeggen over elk type zuur in de produkt om het effect van elk uit te leggen.


Glycolzuur:

Het hydrateert de huid, bestrijdt ouderdomsvlekken en rimpels en is een van de meest wetenschappelijk onderzochte zuren met bewezen effectiviteit.


Salicylzuur: Het werkt niet alleen op het huidoppervlak, maar ook diep in de poriën, omdat het het talg kan binnendringen. Reinigt de poriën, verwijdert mee-eters, bestrijdt pigmentvlekken, vermindert de diepte van rimpels, heeft een ontstekingsremmend effect. In dit product wordt het gepresenteerd in de maximaal toegestane concentratie voor thuisgebruik - 2%.


Melkzuur: Trekt vocht in de huidcellen, hydrateert, verbetert de elasticiteit, bestrijdt rimpels en ouderdomsvlekken.


Wijnzuur:


Hydrateert, verbetert de elasticiteit en versterkt de effecten van salicylzuur.


Citroenzuur: Reguleert de talgklieren, hydrateert, verlicht ouderdomsvlekken.


Over het algemeen exfoliëren ze allemaal de (bovenste) laag van de huid, waardoor ze de toon van het gezicht egaliseren en de huid een stralende, gezonde uitstraling geven.



Het is een zeer krachtig en geconcentreerd product.


De peeling is vloeibaar van structuur, niet zoals water, maar eerder als een siroop. De geur is zuur en tegelijkertijd zoet - doet sterk denken aan wat zure bessenjam. De peeling is gemakkelijker in porties rechtstreeks vanaf de pipet op het gezicht aan te brengen.



Peeling applicatie! Aanbrengmethode aanbevolen door de fabrikant:


Breng een kleine hoeveelheid peeling aan op de gereinigde en droge huid van gezicht, hals en decolleté tijdens uw avondroutine. Vermijd het gebied rond de ogen, lippen, neusvleugels en slijmvliezen (u kunt het gebied van de mond, neusvleugels beschermen met vaseline). Laat 10 minuten intrekken en spoel daarna grondig met warm water om het zuur te neutraliseren.


Belangrijk!!!


De peelingformule bevat een zeer hoge concentratie van zuren, daarom wordt het product alleen aanbevolen voor gebruik door degenen die eerder zuren hebben gebruikt en een niet te gevoelige huid hebben.


Voorzorgsmaatregelen:

  1. Gebruik het product niet op gevoelige en allergische huid.

  2. Gebruik het product niet meer dan twee keer per week.

  3. Gebruik het product niet op een beschadigde huid.

  4. Gebruik het product niet op een natte huid.

  5. Zowel α-hydroxyzuren als β-hydroxyzuren verhogen de gevoeligheid van de huid voor de zon, daarom moet u een zonnebrandcrème met een hoge SPF 50-filter gebruikt en, indien mogelijk is, moet de tijd die in de zon wordt doorgebracht verkort.

  6. Als irritatie optreedt, stop dan het gebruik van en raadpleeg een arts.

  7. Buiten bereik van kinderen bewaren.


Met welke producten van The Ordinary niet tegelijkertijd kan worden gebruikt?

  • EUK 134

  • Buffet,

  • Buffet + Copper Peptides 1%,

  • Argireline Solution 10%,

  • Matrixyl 10% + HA,

  • Glycolic Acid 7% Toning Solution,

  • Lactic Acid 10% + HA,

  • Lactic Acid 5 % + HA,

  • Amandelzuur 10% + HA.

Hoe gebruik ik de peeling?


  • Ik gebruik deze peelind altijd 's avonds. De ervaring om 's ochtends te gebruiken was ook behoorlijk succesvol - de huid is stralend, enorm glad en heel mooi. Maar dit verhoogt het risico om huid te beschadigen door overdag in de zon te gaan zonder een hoop zonnebrandcrème op mijn gezicht. Daarom doe ik 's avonds The Ordinary peeling en' s ochtends pluk ik de vruchten van een zuurbehandeling.


  • Ik gebruik deze peeling bijna nooit tijdens zommer, als ik weet dat aankomende dagen zal gaan meerdere dagen regenen dan pas durf ik het te gebruiken, zodat ik weet dat ik mijn huid niet kan beschadigen door de zon.


  • Ik breng het met mijn handen op de huid aan. Ik druppel een beetje op het voorhoofd, de wangen en de kin en spreid het dan voorzichtig met mijn vingers over het hele gezicht, waarbij ik de lippen en de dunne huid rond de ogen vermijd.


  • Je kunt het aanbrengen altijd alleen op een droge huid - het is zeer belangrijk! Ik was mijn gezicht, wacht tot de huid helemaal droog is (15 minuten) en pas daarna breng het product aan. Anders bestaat de kans op brandwonden, huidirritatie.


  • Na verdeling met massagebewegingen wordt de peeling lichter, verandert in een soort gezichtsmasker - dit is normaal. Ik laat het 10 minuten (niet langer) inwerken.


  • Toen ik net begon deze peeling te gebruiken had ik het veel korter op mijn gezicht gelaten, 1e, 2e en 3e keer - 2 minuten, 4e, 5e, en 6e keer - 5 minuten enz.


  • In het begin kan het beetje tintelen, waardoor de huid wordt bekneld. Het duurt niet langer dan 1 minut. Na alle 10 minuten is het absoluut niet voelbaar op de huid, daarom is het belangrijkste op dit moment om het niet vergeten af te spoelen!


  • Ik spoel het af met veel water. Dan gebruik ik een vochtinbrengende crème. De huid moet goed worden hersteld en gehydrateerd na gebruik van dit product, daarom mogen toner, serum, crème (alle producten die u na het pilling gebruikt) geen zuren of retinoïden in hun samenstelling bevatten.


  • Na gebruik kan een lichte roodheid van de huid optreden, die binnen 10-20 minuten verdwijnt. Dit gebeurt op gevoelige gebieden of op gebieden met een ontsteking (bijvoorbeeld als er een klein puistje is).




Mijn ervaring:

Eerste gebruik!


Effect is natuurlijk direct merkbaar na het eerste gebruik. De huid wordt erg glad, glanzend en stralend, alsof gepolijst Allergietest was negatief (gedaan op de arm).


De allereerste keer, direct nadat ik mijn gezicht had gewassen, werd mijn gezicht rod en trok mijn huid strak aan. Alles ging snel voorbij nadat ik mijn gezicht met een goede crème had gesmeerd.

Volgende 2-3 keeren heb ik de peeling voor maximaal 7-8 minuten aangebracht om de huid eraan te laten wennen. En pas later toen mijn huid er aan gewend raakte heb ik de aanbevolen 10 minuten gewacht.


Direct na:

  • het gezicht wordt beetje rod, de toon wordt egaller en lijkt gezonder.

  • Huid voel zeer zacht en glad.

De volgende dag:

  • hier is het whitening-effect meer merkbaar,

  • Op de tweede - derde dag valt vooral op dat de poriën kleiner werden.



Op de vierde en volgende dagen verzwakt het effect geleidelijk en is het tijd om de peeling te herhalen, ik gebruik het een keer per week.



Wat is het verschil met pilling bij schoonheidspecialiste!


Denk niet dat peelings voor thuisgebruk, zoals The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, de peelings door een schoonheidsspecialiste kunnen vervangen. Het effect ervan zal veel minder uitgesproken zijn. Maar er is ook praktisch geen revalidatieperiode.


Waarom is dat? Het belangrijkste verschil in de werking van peelings is dat de peelings van schoonheidsspecialisten agressiever zijn. Hun zuurgraad is van 1% tot 2,5%. De zuurgraad van onze peeling is van 3,5% tot 3,7%.



Ik raad The Ordinary AHA Facial Peeling 30% + BHA 2% Peeling Solution aan als je huid niet te gevoelig is en je hebt probleem zoals

  • doffe, ongelijkmatige teint,

  • grote poriën

  • comedonen (mee-eters),

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page